De Huiskamer

De Huiskamer is op zoek naar voormalig bewoners en hun verhalen van Woensel West. Met name uit de Reaumurstraat, Edisonstraat, Jan van der Biltstraat en de Stephensonstraat!

Vanaf de zomer van 2013 wordt het project van de Huiskamer uitgebreid. Julieta García Vazquez wil een huis uit de wijk geheel conserveren en verplaatsen. Met ondersteuning van het Eindhoven Museum wordt historisch onderzoek gedaan om uiteindelijk een ideaaltypisch ‘werkershuisje’ uit Woensel West samen te stellen. “Door bij dit project aan te haken krijgen wij een uitstekende kans een belangrijk stuk Eindhovense geschiedenis te ontdekken, levend te houden en voor iedereen toegankelijk te maken”, aldus Luc Eekhout, directeur Eindhoven Museum.
“We zijn heel blij in het Eindhoven Museum een samenwerkingspartner gevonden te hebben die onze visie deelt dat Woensel West veel meer voor Eindhoven betekent dan zijn voormalige reputatie als krachtwijk”, zegt Van Abbe-directeur Charles Esche.

De onderzoeksfase is inmiddels begonnen en we willen wijkbewoners uitnodigen om actief deel te nemen. We zijn op zoek naar mensen die ons kunnen vertellen hoe het was om in Woensel West te wonen. Heb je er gewoond of ken je mensen? Laat het ons dan weten!

De Huiskamer is te vinden in de Edisonstraat 67 in Eindhoven. Meer informatie over het programma is te vinden op: www.edison67.nl

De Huiskamer
Sinds september 2012 worden buurtbewoners gevraagd of zij objecten willen doneren voor de inrichting van De Huiskamer. Hiermee is een woonkamer ingericht als een levend archief van de wijk, die het karakter van Woensel-West weerspiegelt. Het is een aangename, warme plek geworden die buurtbewoners kunnen gebruiken alsof het hun eigen woonkamer is. Wekelijks worden hier tafelgesprekken, diners, spelletjesmiddagen, kunstworkshops voor kinderen en haak- en breicursussen voor vrouwen uit Woensel-West georganiseerd. Aanvullingen voor de inrichting zijn nog steeds welkom en kunnen gebracht worden naar Edisonstraat 67.

De Huiskamer is een initiatief van Julieta Garcia Vazquez.

De Huiskamer
Edisonstraat 67
5621 HL Eindhoven
www.edison67.nl

footer insighters

Projecten binnen Edison67 worden mede mogelijk gemaakt door : Van Abbemuseum, Taak, Stichting Public Art en Stichting Doen

2011_stichtingdoen02_940