Aankondiging nieuwe fase van De Huiskamer

Pracht of Prul-middag in Woensel West
& Samenwerking Van Abbemuseum en Eindhoven Museum

Op 12 mei organiseert het team van De Huiskamer van Woensel West op de Meimarkt een Pracht of Prul-middag, geïnspireerd door het AVRO-programma Tussen Kunst en Kitsch. Deze middag worden de mooiste verhalen over de meegebrachte voorwerpen uit Woensel West verteld.

Buurtbewoners die huisraad hebben met een mooi verhaal, of die juist achter het verhaal willen komen van die mooie klok of vaas zijn uitgenodigd om hun speciale objecten mee te brengen naar de Pracht of Prul-middag. Daar zit een team van experts klaar om de meegebrachte Woenselse spullen gratis te bekijken en te beoordelen. Aan het einde van de dag zullen zij een prijs uitreiken voor het verhaal van de dag. Ook bezoekers zonder te taxeren objecten zijn welkom om naar de verhalen en interpretaties te luisteren.

Het team van De Huiskamer is aanwezig op de Meimarkt op 12 mei van 13.00 tot 16.00 uur op de Groenewoudseweg in Eindhoven.

De Huiskamer
De Pracht of Prul-middag wordt georganiseerd in het kader van De Huiskamer van Woensel West. Woensel West is aangewezen als wijkvernieuwingsgebied en zal ingrijpend veranderen. De Argentijnse kunstenares Julieta García Vazquez wil een stuk stadsgeschiedenis dat door deze transformatie verloren gaat op een bijzondere wijze conserveren. García Vazquez heeft objecten uit de wijk verzameld en samengebracht in De Huiskamer, een pand in de Edisonstraat. Dit pand is niet alleen een archief, maar ook een ontmoetingsplek voor de bewoners uit Woensel West geworden.

Samenwerking
Vanaf de zomer van 2013 wordt dit project uitgebreid. García Vazquez wil een huis uit de wijk geheel conserveren en verplaatsen. Met ondersteuning van het Eindhoven Museum wordt historisch onderzoek gedaan om uiteindelijk een ideaaltypisch ‘werkershuisje’ uit Woensel West samen te stellen. “Door bij dit project aan te haken krijgen wij een uitstekende kans een belangrijk stuk Eindhovense geschiedenis te ontdekken, levend te houden en voor iedereen toegankelijk te maken”, aldus Luc Eekhout, directeur Eindhoven Museum.
“We zijn heel blij in het Eindhoven Museum een samenwerkingspartner gevonden te hebben die onze visie deelt dat Woensel West veel meer voor Eindhoven betekent dan zijn voormalige reputatie als krachtwijk”, zegt Van Abbe-directeur Charles Esche.

In 2013 begint de researchfase, waarbij de wijkbewoners uitgenodigd worden om actief deel te nemen. De verplaatsing van het huis staat gepland voor 2014 indien de financiering gezekerd kan worden.

De Huiskamer is te vinden in de Edisonstraat 67 in Eindhoven. Meer informatie over het programma en de openingstijden is te vinden op: www.edison67.nl

www.vanabbemuseum.nl
taak.me
www.eindhovenmuseum.nl

Edison67 is een initiatief van het Van Abbemuseum, en wordt ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Julieta García Vazquez en TAAK. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Public Art, Stichting DOEN, SKOR, Mondriaan Fonds, Trudo

 ————————————————————————————–

Noot voor de redactie:
Voor beeldmateriaal, meer informatie over Edison67 en interviews met de kunstenaar kunt u contact opnemen met Floortje de Boer via onzehuiskamer@gmail.com / 06-14424604 of met Sophia Zürcher, sophia@taak.me / 06-28342033

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s