Tentoonstellingen in Edison67

Opening van de Tentoonstellingen in Edison67

De belangstelling was groot tijdens de opening van onze tentoonstellingen afgelopen 22 maart.
Mensen uit Woensel West en omgeving en vrienden en familie van de genomineerde ontwerpers van de Ontwerpcompetitie Blikvangers van de Edisonstraat konden komen kijken naar de opening van diverse projecten die de komende maand binnen Edison67 getoond zullen worden.
De tentoonstellingen zullen te zien zijn van 23 maart tot 22 april.

Onze projecten

Het duurzame stroom netwerk van Woensel West  
In het kunstproject van Francisco Camacho draait alles om het opwekken van energie.  Als we dat zelf doen, kost het minder en is het beter voor het milieu.  Maar nog mooier en goedkoper wordt het als we energie produceren voor elkaar. Een eigen netwerk voor Woensel West? Zelf windmolens bouwen die elektriciteit opwekken?  Kom kijken hoe het kan!

Collectie van de wijk

Kunstenaars Toos Nijssen en Ron Eijkman wonen in Woensel West en werken daar samen met bewoners aan het opbouwen van een collectie objecten, verhalen en documenten.  Deze verzameling groeit langzaam tot een tentoonstelling die een inzicht geeft in wat er zoal in de wijk speelt.  Nu laten zij alvast een keuze uit deze collectie zien.

Artist in Residence
Julieta Garcia Vazquez bereidt haar kunstproject in Woensel West voor. Het gaat over de woningen in de wijk en de herinneringen die mensen daaraan hebben. Maak kennis met haar en hoor wat ze van plan is!

Naast onze eigen projecten tonen we ook twee andere tentoonstellingen die over Woensel West gaan.

Ontwerpcompetitie Blikvangers Edisonstraat
Deze tentoonstelling gaat over architectuur. Woningbouwcorporatie Trudo is te gast in Edison67 en toont de tien finalisten voor de WoenselWestWedstrijd, een competitie waarbij kunstenaars, ontwerpers, architecten, maar ook niet-vak mensen werden uitgenodigd om ontwerpen in te zenden voor een Blikvanger, een spraakmakend gebouw aan de Edisonstraat met een bijzondere functie. Meer dan honderd mensen stuurden een ontwerp in. Uit deze ontwerpen koos een jury er tien en deze ontwerpen worden nu getoond. Je kunt in deze tentoonstelling ook zelf aangeven welk ontwerp jij het beste vindt. Op 20 April wordt de winnaar bekendgemaakt.

Voor meer informatie hierover zie: http://www.woenselwestwedstrijd.nl

     

Kleurige schilderijen
Tot slot is er nog een kleine maar fijne tentoonstelling van schilderijen gemaakt door de kinderen van de schilderworkshop onder leiding van Woensel West kunstenaar Bas van Loon. Je kunt zien dat er flink wordt geschilderd in Woensel West. Zes kinderen hebben hun best gedaan om een mooi schilderij te maken. Ook werkten ze samen aan een schildering over energie. Nu worden deze kunst werkjes voor het eerst getoond in de wijk! Kijk eens hoe mooi ze zijn! Je krijgt er gewoon zin van om zelf te gaan schilderen!

Advertenties