Projecten

Het Van Abbemuseum en SKOR in Woensel West

Het Van Abbemuseum in Eindhoven is meer dan een gebouw met tentoonstellingszalen en kunstwerken. Het is ook een uitgebreid netwerk van mensen. Het museum wil dit netwerk graag uitbreiden en in contact komen met de mensen die vlakbij in de verschillende wijken van Eindhoven wonen. Om hiermee te beginnen is gekozen voor de Eindhovense wijk Woensel West. Hier worden de komende jaren een aantal projecten opgezet met kunstenaars en bewoners. Dit gebeurt in samenwerking met de Stichting Kunst in de Openbare Ruimte (SKOR).

 

Plan V

Kunstenaars Toos Nijssen en Ron Eijkman wonen in Woensel West en werken daar samen met bewoners aan het opbouwen van een collectie objecten, verhalen en documenten. Deze verzameling groeit langzaam tot een tentoonstelling die een inzicht geeft in wat er in de wijk speelt.

 

Francisco Camacho

De van oorsprong Colombiaanse kunstenaar Francisco Camacho is een van de kunstenaars die een project aan het voorbereiden zijn in Woensel West. Dit project maakt onderdeel uit van een aantal kunstprojecten die gericht zijn op het verbeteren van het contact tussen de wijkbewoners onderling. Alle projecten hebben ‘energie’ als een verbindend element. Bij het opwekken van energie kunnen we iedereen in de wijk gebruiken!


Galerie Tante Netty

Begin 2011 opende Tante Netty haar deuren. Vanuit een voormalig bordeel aan de Edisonstraat in Woensel West worden allerlei activiteiten georganiseerd die kunst op het wereldwijde web zichtbaar of zelfs tastbaar maken. Klik op de bovenstaande link voor een overzicht van de activiteiten!

 

 

 

 

Advertenties