De Huiskamer

Julieta Garcia Vazquez
In augustus en september 2012 kwam Julieta Garcia Vazquez voor het eerst als artist in residence naar Nederland. Samen met wijkbewoners denkt zij binnen haar project na over het conserveren van een bestaand huis uit de wijk dat na de sloop opnieuw een plek zal krijgen in het gebied. Wat is een typisch interieur van een huis in Woensel West?

In het weekend van 7 tot 9 september 2012 opende in Edison67 een huiskamer waar nu nog steeds het archief van de wijk te vinden is. De kunstenares vraagt onder anderen aan de buurtbewoners of zij objecten willen doneren voor de inrichting van de huiskamer in Edison67. Hiermee richt ze een huiskamer in als een levend archief van de wijk.

De Huiskamer is geopend !

Op 7 september heeft Julieta Garcia Vazquez De Huiskamer gepresenteerd. Inmiddels is haar ruimte al aardig ver ingericht met verrassend leuke spulletjes. Een aangename, warme plek is het geworden waar het goed vertoeven is en waar je zogenaamde ‘huiskamer-dingen’ kan doen: lekker onderuit gezakt zitten, bijkletsen met vrienden, vergaderen, muziek maken, maar je kan er zelfs ook koken! En het mooie is: De Huiskamer kan vanaf nu daadwerkelijk gebruikt worden door mensen uit de buurt. Dus heb je goede ideeën of wil je er zelf iets organiseren, neem dan contact op met: projectcoördinator Floortje door een mailtje te sturen naar onzehuiskamer@gmail.com.

footer julieta

klik hier voor meer afbeeldingen

Advertenties